Aktuální články

Příměstský tábor - Případy Sherlocka Holmese

14. 6. 2017, 23:48

Tradičně na závěr srpna nabízíme dětem Příměstský tábor, letos na motivy Případů Sherlocka Holmese. Tábor se koná od pondělí do pátku 28.8. - 1.9. v klubovně na Horácké náměstí 12. Je otevřen členům i nečlenům naší skupiny, dětem od 6 do 12 let. Informace a přihlášku najdete v propozicích na webu severka.cz.

Léto 2017

20. 5. 2017, 9:03

V létě 2017 jako tradičně pořádáme několik akcí:

  • Dovolená U Kalicha, 1. - 8.7., obsazeno
  • Letní tábor U Kalicha - 1. turnus (Mustangové), 8. - 22.7.
  • Expedice Slovinsko a Chorvatsko - putovní tábor (Severka), 15.7. - 29.7., obsazeno
  • Aftertábor U Kalicha - pro rodiny s dětmi (Severka), 29.7. - 5.8., obsazeno
  • Příměstský tábor - v klubovně, 28.8. - 1.9.

Kulička na expedici na planetě Šušu

15. 5. 2017, 21:41

V sobotu 13. května jsme se sešli v počtu jedenácti astronautů a dvou kapitánů (Kačka a Peťa), abychom vyrazili na naši vesmírnou misi na záchranu Boba a Bobka. Sraz byl v 8:30 na konečné tramvaje č. 1. Po rozloučení s maminkami a tatínky jsme se vydali vesmírnou lodí až k brněnskému přístavišti, kde jsme přestoupili na plavidlo Dallas. To nás dovezlo do Veverské Bítýšky, kde jsme potkali obyvatele zdejší planety.

Letní tábor ve Slovinsku a Chorvatsku

25. 1. 2017, 13:17

Letní tábor 10. PTO Severka bude letos ve Slovinsku a Chorvatsku. Vzhledem k tomu, že je to letos finančně náročnější, nabízíme zajímavé odměny výměnou za příspěvek, který tábor zlevní dětem. Pomozte nám snížit cenu tábora i pro děti, které by si to jinak nemohly dovolit. Chceme jim dopřát nezapomenutelný zážitek. Podpořte nás a sdílejte dál, ať se nám podaří vybrat cílová částka, děkujeme. Více info k táboru najdete i na webu https://slovinsko.severka.cz

Pozvánka na akci pro pamětníky

29. 11. 2016, 22:34

Někteří z nás ho znali skoro celý svůj život. Jiní se s ním potkali na jednom letním táboře, přesto si ho budou vždycky pamatovat. Ze čtyřiceti let historie naší skupiny proběhlo zhruba třicet pod jeho vedením. Mnohým z nás ovlivnil život víc, než nám doteď docházelo.

Když jsem psala článek o Dědkovi do Mozaiky, vyzvala jsem vedoucí, aby mi posílali vzpomínky na něj. A do toho smutného dne se najednou vloudilo veselí a smích. Mailem, SMS i telefonem se mi scházely střípky a zážitky, spojené s Dědkem. Když mi svou historku volal Bobr a za 10 minut po něm se s úplně stejnou ozval Radeček, tak jsme se shodli na jediném: MUSÍME se sejít a všechno si připomenout. Vytáhnout zažloutlé pomačkané fotky, zasmát se nad bláznivými a někdy i tragikomickými příběhy našeho dětství a mládí. Musíme ty historky vytáhnout, dříve než na ně v zápalu všedních životů úplně zapomeneme...

Máš-li taky veselou historku s Dědkem nebo si chceš nějakou poslechnout, zveme tě na akci

VZPOMÍNKA NA DĚDKA - v pátek 6. ledna 2017

Zahájení od 19 hodin v klubovně na Horáckém náměstí 12, Brno-Řečkovice.