Aktuální články

Zahájení roku, nábory členů

1. 9. 2016, 9:01

Prázdniny utekly jako voda a v naší klubovně to začíná znovu ožívat. Přinášíme vám několik novinek:

  • SEVERKA má nového náčelníka a do 33. roku své činnosti vstupuje v počtu 6 družin. Které to jsou, kdo je vede a kdy mají schůzky najdete na webu www.severka.cz.
  • Po delší době Severka nabírá NOVÉ ČLENY - otevíráme novou družinu: pro děti ve věku 7-9 let, schůzky budou v úterý 16.00-17.30. Zájemci hlaste se na anka@severka.cz, informační schůzka bude 13. 9. 2016 v 16:00 hodin v klubovně.
  • Dále se několik míst najde v KULIČCE - oddílu pro předškoláky: děti ve věku 5-6 let, schůzky ve čtvrtek 16.30-18.00, kontakt: kulicka@reckovice.pionyr.cz.
  • Pro děti připravujeme nový klub KYTARA pro začátečníky, v klubovně, s lektorem - zkušeným kytaristou. Základy trampské kytary, akordy, rytmus, známé písničky... Několik dětí s vlastními kytarami. Abychom mohli vše lépe promyslet, potřebujeme vědět, zda by o to byl zájem. Prosíme tedy zájemce, aby se ozvali na hanca@severka.cz a napsali jméno, věk dítěte a kontakt. Ozveme se na další domluvu a detaily.

Rozloučení s KULIČKOU

21. 6. 2016, 0:01

Loni jsme školní rok ukončili výletem na Brněnskou přehradu a hrad Veveří. Letos jsme se vydali na jiný konec Brna.

Začínali jsme se scházet v pátek odpoledne při pohádce v klubovně. Po jejím skončení jsme se vydali do Zamilovaného hájku. Tam jsme si zahráli všemožné hry s lanem, míčem nebo šátkem. Lehce unavení jsme se vrátili zpět do klubovny, umyli si ruce a pustili se do večeří od maminek. Po čištění zubů se záhadně všem dětem ztratili jejich plyšáci. Někdo je ukradl! Museli jsme se tedy ještě po tmě vydat na stezku po svíčkách a na konci podepsat starou listinu, abychom zachránili všechny plyšáky. Všem se to podařilo a mohli jsme jít klidně spát.

Kulička v ZOO

13. 6. 2016, 14:46

V pátek odpoledne se sešlo 8 dětí, Nikča a Kryštof. Protože svítilo sluníčko, šli jsme ven a obešli dětská hřiště po Řečkovicích. Po návratu do klubovny jsme si pustili kino. U filmů jsme se navečeřeli (a že nám maminky připravily mňámo…). Po prvním filmu jsme si vyrobili odznáčky s logem Kuličky na batůžky, abychom si je na výletě poznali. U druhého filmu Nikča, Kryštof a Vilém zapekli 25 toastů na druhý den. Čekání na tmu a zloděje, který nám slíbil vrátit mapu výletu, bylo strašně zdlouhavé. Stihli jsme si ještě nachystat karimatky, spacáky a plyšáky a najít baterky na noční hru.

Kulička končí další sezónu

13. 6. 2016, 14:06

V letošním roce měla Kulička 22 dětí. Scházely se ve dvou skupinkách. Starší děti vedla Kika s Makčou a Ondrou a trošku i Vilém z Kačerů. S nimi se Kulička loučí definitivně, neboť od září přechází do Severky.

Sezónu jako každý rok končíme přespáním v klubovně a výletem. Mladší děti navštíví ZOO a větší zábavní park za Olympií Brno.

Skupinku mladších dětí se mnou vedli Nikča a Kryštof, přidala se Kačka. Od září se budeme spolu toulat vesmírem a hledat Boba a Bobka, králíky z klobouku, kteří se ztratili na cestě na Měsíc. Přidat se můžou děti, kterým bude v příštím školním roce 5 nebo 6 let, případně 4letí. Zájemci se mohou hlásit už teď na e-mailu  kulicka@reckovice.pionyr.cz. Ozveme se na začátku září.

Těšíme se na Vás! Petra Kulička Lužová

Květinový den 2016

25. 5. 2016, 8:49

I letos naše nejstarší děti pomáhaly prodávat kytičky měsíčku lékařského v rámci Českého dne proti rakovině. Jak jim to slušelo se podívejte na této fotografii.